Jag fick för mig att göra räksoppa denna veckan. Jag hade sparat skalen från räkorna som vi hade på nyårsafton så de plockade jag fram från frysen.. Försöker hela tiden tänka på vad som går att spara och använda en annan gång. Ett sämre försök till majonäs lyckades jag också med igår med äggulorna från mina nötkakor. Men jag hade inte rätt oljor hemma så det blev ingen hitt.. Jag och mamma brukade göra majonäs när jag bodde hemma och vi gick på GI, och då blev det alltid gott! Minns tyvärr inte vad vi hade i den då.
 
 
Bröd är alltid gott till soppa så jag fick ihop en sats som blev förvånadsvärt goda. Jag är väldigt förvirrad just nu och glömmer oftast att skriva upp hälften av vad jag behöver när jag är och handlar så brödet glömdes bort.. Alltså ingen jäst! Men jag hittade ett recept utan i en gammal bok.
 
Blanda 5 dl mjöl med 1 msk bakpulver och en halv tsk salt.
Blanda sedan i 2 msk sirap och 2-3 dl vatten.
Rulla små bullar med mjölade händer och lägg på bakplåtspappaer.
In i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
 
Tadaa! Kunde ju inte bli mycket enklare. Ska prova att byta ut mjölet nästa gång till ett lite nyttigare alternativ.
 
 
Soppan blev helt okej! Jag kommer nog göra om den fler gånger men då i mindre portioner och servera som förrätt istället.
 
I soppan hade jag räkskal, en gul lök och fänkål som fick fräsa en stund. Sedan i med fiskbuljong, vatten och tomatpuré och det fick sjuda i några minuter. Efter jag hade silat soppan hällde jag i vispgrädde och lät koka upp i tio minuter.
 
 
Det allra roligaste med gårdagens matlagning var egentligen att jag fick använda min nya fina kastrull. Jag vet, jag är aningen knasig, men sådan är jag!
 
Min man köpte en ny TV och jag fick köpa en ny kastrull och ett nytt stekjärn :)
Det är OBH Nordica ECO kitchen.. Ni förstår att jag nappade direkt? Nu vill jag bara ha den mindre kastrullen och det lilla stekjärnet också men det får bli en annan gång.
 
/Karolin
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej