Snacka om "go-frukost!"
Jag hittade ett recept igår på marmelad med mörk choklad och det började vattnas i munnen på en gång. Hur löser man det då? Jo, man ställer sig och kokar marmelad sähär en söndag morgon :)

Det blev scones med björnbärsmarmelad.. Väldigt festligt!

Kan nog rekomendera att servera det lite mer vid lunch eller till eftermiddagsfikan. Det blev himla sött! Eller till en god ostbricka vilket jag ska unna mig nästa helg..
Såhär gjorde jag marmeladen:
5 dl björnbär
1 ½ dl socker
2 ½ dl syltsocker
1 citron
2 msk vaniljsocker
Rensa bären. Skölj citronen och riv av det yttersta skalet. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka i 25 minuter. Mosa bären mot kastrullkanten. Glöm inte att skumma av emellanåt! När marmeladen var färdigkokt blandade jag i 100 g mörk grovhackad choklad.
Smaskens!
/Karolin
Kommentera