I lördags skickade min mammas sambo en bild på en kopp som hans mamma inte ville ha längre och frågade om jag var intresserad.. Givetvis!! Jag föll direkt.


Då vi skulle ha frukostgäster igår tyckte jag det var väldigt passande med nya koppar, älskar att duka fint! Fick tag på nya dricksglas och ny bringare också på loppis i lördags (egentid på loppis, LYX!).

 
Jag gick upp tidigt igår för att baka brytbröd. Även här fick jag egentid i nästan två timmar för att syssla med sådant som jag tycker om..

Delar med mig av receptet på brytbröden, de blir himla goda!

Värm 5dl mjölk så det blir fingervarmt och blanda med 50g jäst. Häll i 250g kesella, 3msk sirap, en halv tsk salt, 3,5dl grahamsmjöl och 8,5dl vetemjöl och blanda till en jämn smet. Låt jäsa i 30 minuter.

Knåda degen smidig och rulla cirka 24 bullar och lägg dom tätt på en plåt. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk och grädda sedan i ugn 225 grader i 15-20 minuter. Tag ut brödet och pensla med vatten blandat med lite olja och låt svalna på galler under bakduk.

Lycka till!

/Karolin


Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej